Tenho sido relapso com meu blog estes últimos dias, eu sei.... excesso de trabalho.
I had been careless with my blog these last days, I know... too much work.
Mas, enfim, amanhã será mais um brew day.
But at last tomorrow will be one more brew day.
Vou trabalhar na segunda versão da Irish Red Ale.
I´ll work in a new vesion of my Irish red Ale.
Eis a receita:
Here´s the all grain recipe:
Maltes (grain bill):
2,0Kg Vienna
2,5Kg Pilsner
0,5Kg Melanoidina
0,4Kg CaraHell
0,15Kg Caraarom
Lúpulos (hops)
US Goldings 25Gr 60min
English Fuggles 18Gr 55min.
English Fuggles 10Gr 10 min.
Brassagem usando 22L e enxágue com 19L
Mashing with 22 Liters and sparging using 19 Liters.
Esquema de rampas (mash schedule):
Dough-in: 52ºC
Protein rest 20 min @ 52ºC.
Beta-amilase: 45 min @ 62ºC
Beta/Alpha: 15min @ 68ºC
Alpha-amilase: 25 @ 72ºC
Mash-out @ 72ºC.
Fermento (yeast) S-04.
Minha outra criação maluca, a Saison com T-58, está maturando há 7 dias a 2ºC.
My other crazy creation, the Saison with T-58 yeast is cold conditioning at 2ºC
A atenuação foi excelente: OG, de 1.061 e FG de 1.010.
The attenuation was excelent: OG of 1.061 and FG of 1.010.
O sabor ficou interessante, mas ficou com um pouco de calorão decorrente dos alcoois superiores. Espero que a maturação resolva isso.
The flavor resulted in an interesting thing, but with some warm / harsh sensation, due to some fusel alcohols (i guess). Hope that cold contitioning fixes this.
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