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quarta-feira, 15 de dezembro de 2010

Cerveja Caseira: OAT MEAL STOUT - QUAAASE!!! (Almost there!!)

Caríssimos cervejeiros,

Dear fellows homebrewers,

Anuncio com orgulho o êxito no teste do priming caseiro.

I announce with pride the success of the home made priming solution test.
Hoje foi aberta a primeira garrafa teste: excelente carbonatação com ótima espuma!

Today the first test bottle was open: excellent canbonation with great foam!

Só acho que coloquei priming demais nas unidades de teste, então amanhã vou gelar as garrafinhas de teste (3).
I just think I put too much priming solution in the test bottles, so tomorrow I shall transfer these to the fridge.
A embalagem é uma caçula de outra marca, reutilizada.

The package is a 22Oz reused bottle from a commercial brand.
Apesar de as amostras ainda estarem  meio "verdes", tive as seguintes impressões deste exemplar: bom corpo, ótima formação e retenção de espuma (obrigado, Quaker). Aroma agradável levemente maltado, com predominância do torrado, bom amargor.

Even though the samples are still a little bit "green", I had the following impression of this sample: Good body, with great head retention with good foam (thanks a lot, Quaker!). Pleasant aroma lightly malted, with predominance of the roasted flavor, good bitterness.
O que me incomodou um pouco foi uma leve nota adocicada no final... Talvez pelo uso de puco malte Carafa III (226g), ou talvez seja próprio do estilo.

What bothered me a little bit was a little, very subtle presence of sweetness at the end... Maybe due to the use of a little ammount of Carafa III (226g), or maybe it´s just a style characterystic.
A cerveja ficou menos seca do que eu desejava, mas ficou com um bom paladar.

The beer resulted less dryer than I expected, but yet with good taste.
Como todo obcecado com a perfeição, acho que a cerveja ficou boa, mas pode melhorar bastante. Já estou promovendo melhorias na receita. Aguardem...rsrsrs

As averyone who is obsessed with perfection, I think this beer is OK, but I can make it a lot better. I´m already working in recipe improvements... Wait for them...
Fotos da moreninha abaixo:
Photos of the "brunette" below:



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